Enkele beroemde MOOOF-ers (ahem…)

Geplaatst op 7 november 2018, in categorie Muziek

Hierbij een mooie opname van enkele beroemde MOOOF-ers (ahem…)

Das Neue Mannheimer Orchester (repeteert in MOOOF), Anders Muskens (fortepianist) en een instrument van Olaf van Hees Pianoforte Restauratie tijdens het 3e Pianoconcert van Van Beethoven in Enschede, ca. 2 weken geleden.

Geluidopname https://soundcloud.com/o-s-van-hees/beethoven-3rd-pianoconcerto-anders-muskens-da-neue-mannheimer-orchester-on-original-instruments

De consequentie van het bestaan van restaurator èn collectioneur van pianofortes is dat je instrumenten gevraagd worden voor concerten. Zo ook dus mijn Johan Baptist Duwaer, Amsterdam 1830. Deze werd ingezet voor het 3e Pianoconcert van Ludwig van Beethoven bij een concert in Enschede, met Anders Muskens (ook in MOOOF) als solist, met Das Neue Mannheimer Orchester (repeteert in MOOOF). Een orkest zoals in de tijd van Beethoven gebruikelijk was: slechts 24 musici. Maar wat een transparantie en een lichtheid! Heel wat anders dan die dichtgesmeerde uitvoeringen met moderne orkesten.

Nederland is klein, maar wat is Enschede toch ver… Maar goed, het was een sponsorproject om deze vele jonge en veelbelovende musici te steunen, dus brengen en halen, en het instrument installeren en stemmen. Wat een voorrecht en plezier om met deze jonge mensen te werken !

 

Geschreven door Olaf van Hees