Succes MOOOF krijgt vervolg!

Geplaatst op 22 maart 2021, in categorie Overig

Het succesvolle Haagse concept MOOOF is verhuisd. De locatie aan de Binckhorstlaan is achtergelaten, en er is een nieuwe plek gevonden aan de Saturnusstraat 9 (ook Binckhorst), het complex waar tot een aantal jaren terug het Kosovotribunaal was gehuisvest. Heel veel is er aan gedaan om MOOOF te behouden voor Den Haag en omgeving. En dat is meer dan gelukt. De springlevende community MOOOF gaat zich verder vormen in een tijd waarin samenwerking, community vorming en co-ondernemerschap wel eens belangrijker kunnen worden dan ze al jaren zijn.

MOOOF – al meer dan 7 jaar een begrip!

MOOOF is in 2013 als leegstandsconcept gestart aan de Binckhorstlaan 135 (het voormalig hoofdkwartier van de Luchtmacht) en is daar uitgegroeid tot een dorp met maar liefst 150 ondernemers, verdeeld over de vier disciplines; dans, sport, muziek en (para)medisch. Het is niet alleen een dorp, het is een échte community, een werkplek, een hotspot en een kenniscentrum. Je kunt er terecht voor een heerlijk diner (nu even niet vanwege corona), een goede massage, boks- en danslessen en een producersopleiding. In de zeven jaar heeft MOOOF zich bewezen als een sociaal-maatschappelijk factor van betekenis voor Den Haag en omgeving.

Iedereen betrokken

Niet alleen de ondernemers in de community zijn betrokken en hadden er belang bij om een nieuwe locatie te vinden voor MOOOF. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat men aan de Binckhorstlaan ruimte moest maken voor de nieuwbouwplannen, stond iedereen achter het idee om met MOOOF verder te gaan op een nieuwe locatie. Alle mogelijkheden zijn onderzocht met steun en medewerking van ambtelijk, ondernemend en politiek Den Haag. Dat heeft er mede voor gezorgd dat de verhuizing op tijd en soepel heeft kunnen verlopen.

Start of doorstart – het is maar hoe je het ziet

De relevantie van MOOOF, daar is geen discussie over. Dans, muziek en sport; het zijn traditioneel de pijlers waar Den Haag zich mee profileert. MOOOF zet initiatieven uit deze sectoren bij elkaar, omringt ze met een medische en paramedische schil en verschillende voorzieningen om de community te smeden. Het resultaat heeft zich bewezen. Ondernemers en start-ups worden sterker en halen bovenal veel inspiratie uit deze unieke vorm van samenwerking. Nieuwe crossovers ontstaan. Op de nieuwe locatie aan de Saturnusstraat heeft een groot aantal van de 150 ondernemers een nieuwe plek gevonden. MOOOF krijgt daarmee een nieuw gezicht. Een nieuw gezicht op een concept dat zich heeft bewezen.