De vertaling van synergie door een ondernemersgeest

Geplaatst op 12 juni 2018, in categorie (Para)Medici

Kristel van den Bosch
Praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie

Aan het einde van de gang op de eerste verdieping van MOOOF zit een klein maar heel fijn praktijkje voor fysio- en manuele therapie. Na 8 jaar in verschillende praktijken werkervaring opgedaan te hebben, startte Kristel van den Bosch in 2016 voor haarzelf in MOOOF. Iets waarvoor (onder anderen) menig sportend MOOOF’er haar nog iedere dag dankbaar is.

Naast sportgerelateerde kwalen kan men natuurlijk eveneens voor niet sport gerelateerde klachten bij Kristel terecht (tevens zonder een verwijzing van de huisarts). Kristel is, naast fysiotherapeut, als manueel therapeut gespecialiseerd in complexe gewrichtsproblematieken, zoals de gewrichten van de wervelkolom. Iedereen met rug-, nek-, schouderklachten én de bijbehorende hoofdpijnklachten weet Kristel te vinden. En dat zijn er nogal wat..!

“Ik houd van het samenwerken met mensen om samen de klachten te verklaren en deze op te lossen. Wat ik echt een grote uitdaging vind in mijn werk is die samenwerking die je aangaat met iemand om de klachten in kaart te brengen, te behandelen en mensen met een goed gevoel weer te doen sporten/bewegen,” vertelt de vrolijke therapeute. Naast cliënten van buitenaf, betreft dit ook een hoop ondernemers uit MOOOF. “Ik werk nauw samen met veel van de ondernemers hier in MOOOF die mijn vakgebied aanstippen. Op dinsdag werk ik samen met collega Kim Phillipe, die naast fysiotherapeut ook Orofaciaal therapeut is. Zij is specialist in het behandelen van kaak en hoofd- halsklachten, wat goed aansluit op mijn behandelingen. Daarnaast krijg ik veel Crossfitters over de vloer, worden er regelmatig sporters doorverwezen van en naar BodyBoxx’ personal trainer Jack, overleg en spar ik geregeld met collega-fysiotherapeut Gillian en stuurt acupuncturist Fon Chan ook mensen door naar mijn praktijk.” En ondanks deze poule heeft Kristel het gevoel dat er nog meer samenwerkingsmogelijkheden liggen binnen MOOOF. Immers, er zijn een hoop paramedici werkzaam in dit pand.

Gedacht vanuit een echte ondernemersgeest die Kristel beheerst, blijft het hier niet bij. “Mijn droom is om samen met uiteenlopende specialisten op het gebied van beweging, een centrum te creëren waarbinnen je meerdere specialisaties aanbiedt en zo nog meer mensen van de juiste hulp kan voorzien. Zo kan je in MOOOF – naast het aangaan van meer samenwerkingen – ook nieuwe specialisten aantrekken vanuit de gezondheidszorg en de bewegingszorg. Denk bijvoorbeeld aan artsen (orthopeed of neuroloog), een psycholoog en andere therapeuten. Met samenwerkingen tussen deze specialisaties kan je bovendien vele mensen van goede zorg voorzien.”

“Zolang MOOOF blijft bestaan uit mensen die het leuk vinden om te ondernemen, samen te werken, elkaar op te zoeken en elkaars energie versterken zijn de mogelijkheden eindeloos,” aldus Kristel.
En zo is het!

“MOOOF is dynamisch. Hier heerst een ondernemersspirit. Hier zoeken mensen elkaar op om samenwerkingen aan te gaan, te leren van elkaar en elkaar te inspireren.”

 

(Blog Kristel van den Bosch)

Geschreven door Pascalle Kok