Physics Performance

huren Sportruimte huren in MOOOF

Geplaatst op 12 april 2019, in categorie Sport

Op 1 januari 2019 openden wij de deuren van Physics Performance binnen MOOOF: een gym waarbij je in groepsverband deelneemt aan Strength & Conditioning of Bag Training. Dat klinkt allemaal heel spannend, maar het betekent niks anders dan dat jij je inschrijft voor één van onze groepslessen en dan dezelfde training doet als de rest. Dit werkt onwijs motiverend, en onze community maakt sporten honderd keer leuker.

Maar wat is Strength & Conditioning eigenlijk? Ben je bekend met CrossFit? Daar lijkt het wel een beetje op. Onze meeste lessen zijn zo opgebouwd dat we eerst focussen op het Strength gedeelte, gevolgd door een Conditioning workout. Het Strength gedeelte is niets anders dan krachttraining, en het tempo ligt heel wat lager dan bij het Conditioning gedeelte. Oefeningen die regelmatig terug komen als krachttraining zijn deadlifts, back squats en bench presses. Google maar eens. Tijdens onze conditioning workouts combineren we cardio (roeien, rennen, touwtje springen) met gymnastics (pull ups, push ups) en barbell werk (presses, squats). Bij ons vindt je dus geen normale gym met loopbanden en een buikspierkwartier. In plaats daarvan gebruiken we kettlebells, barbells, een rig, houten boxen, roeiers, en the good old eigen lichaamsgewicht.

Dan vraag je je misschien af of het effectief is. Welk sportdoel je ook wil bereiken, onze ervaring is dat mensen heel snel fitter worden, afvallen, én een heleboel nieuwe vriendschappen sluiten. Daarnaast wordt het nooit saai. Je kan namelijk altijd zwaarder, meer volume, harder, sneller… De uitdaging is er dus zowel voor de ervaren atleet als de beginnende sporter. En om het helemaal leuk te maken hebben we een aantal Bag Trainingen per week. Lekker een uurtje rammen op een zak die niet terug slaat, werkt hartstikke goed voor stress relieve en het verbeteren van je conditie. Daarnaast voelt het gewoon lekker bevrijdend! En, geen blauwe plekken.

Omdat we dus van intensief sporten houden, is het belangrijk dat te supporten met het juiste onderhoud. Coach en oprichter Barry is gespecialiseerd in Mylogenics (een behandelmethode) en geeft al jaren Personal Training. Mocht je dus vragen hebben over het menselijk lichaam, blessures of andere klachten, dan ben je ook daarvoor bij ons aan het goede adres.

Tot slot, om het meest uit je training te halen op jouw eigen niveau, vragen wij altijd vriendelijk doch dringend: leave your ego at home! See you at our gym!

Proefles plannen & inschrijven op www.physicsperformance.nl

Benieuwd naar alle Sport in MOOOF? Kijk hier!