Ack van Rooyen & Juraj Stanik Duo

07-12-2018, 08:00u -08:00u

Geplaatst in

Ack van Rooyen speelde o.a. bij het: Aimé Barelli Orchestra (Parijs), Peter Herbolzheimer Big Band, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orchestra, SFB Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra, Clark Terry Orchestra, Gil Evans Orchestra en de Clarke-Boland Bigband. Hij speelde met talloze grootheden waaronder: Miles Davis (Montreux festival), Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning Orsted Petersen. Ack van Rooyen was mede-oprichter van het “United Jazz & Rock Ensemble” en vormde jarenlang een duo met pianist Jörg Reiter. Hij was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als hoofdvak docent jazztrompet. Hij geeft workshops en concerten door heel Europa.
Pianist Juraj Stanik is een bekende naam in de jazz. Hij is  een veel gevraagd begeleider van top jazz musici over de hele wereld.Hij is een lyrische pianist met persoonlijkheid  die het idee van ‘less is more’ omarmt, maar hij schuwt het grote gebaar niet. Juraj is hoofdvak docent jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium.

Ack en juraj spelen geregeld samen in verschillende bezettingen maar ook in duo vorm. Het duo zal originele composities (speciaal geselecteerd voor deze bezetting) ten gehore brengen aangevuld met een enkele jazz standard.