Edgar van Asselt Trio feat. Philip Harper

24-05-2018, 20:00u -08:00u , MOOOOF

Geplaatst in Muziek

Ze speelden voor het laatst samen in 2008: de Nederlandse pianist Edgar van Asselt en de Amerikaanse trompettist Philip Harper. Maar in december 2017 stonden ze weer samen op een aantal Nederlandse podia en dat bleef niet onopgemerkt.

Journalist en biograaf (van o.m. Chet Baker) Jeroen de Valk woonde een concert bij in Muziekcafe Miles en schreef: “Iedereen wil jazz leren en jazzy doen en hip zijn, en Philip Harper hoeft dat niet. Hij ís al jazz (…..) en is eigenlijk zelf zo onderhand ook een grootheid. Ik zag hem met prima begeleiding (…) en was diep onder de indruk.”
Edgar van Asselt deelde het podium met onder meer de Young Sinatras, Rik vd Bergh/Bart van Lier, Robertinho Silva, Lucy Woodward en speelde jarenlang met ex-Art Blakey veteraan David Schnitter. Zijn laatste album Tierra a la Vista nam hij op met de Cubaanse trompettist Jorge Vistel.

Het curriculum van trompettist Philip Harper leest als een ‘who is who’ van de jazzgeschiedenis. Al op 23-jarige leeftijd werd zijn talent gespot door Art Blakey die hem meteen bij zijn Jazz Messengers inlijfde. Met broer Winard op drums vormde hij de Harper Brothers en al 20 jaar is Harper vast lid van de Mingus Big Band, een all-star band waarmee hij regelmatig op tournee is. De laatste jaren werkte Harper in de studio en op de podia samen met onder meer Benny Golson, Louis Hayes en Cedar Walton.

Over The Heart of the Standard
Bij The Heart of the Standard staat het repertoire centraal dat de muzikale identiteit van zowel Edgar van Asselt als Philip Harper mede gevormd heeft: de jazzstandards. Samen selecteerde het tweetal een aantal van hun favoriete stukken voor deze tournee.

Philip Harper – trompet, vocals
Boris Oostendorp – bas
Edgar van Asselt – piano
Roberto Pistolesi – drums