Theater de Kunsthut – “Titus, geen Shakespeare”

20-03-2020, 20:00u -22:00u , MOOOF - Theater de Kunsthut

Geplaatst in Dienst

auteur: Gerardjan Rijnders
regie: David Geysen

vrijdag 20 t/m zondag 22 maart 2020 en donderdag 26 t/m zaterdag 28 maart 2020  in theater De Kunsthut.

parkeren: voor het Mooofgebouw op de Binckhorstlaan of op het parkeerterrein links naast het Mooof gebouw

aanvang: donderdag, vrijdag en zaterdag: 20.15 uur, zondag 14.15 uur. De foyer is 45 minuten voor aanvang voorstelling open

cast: Arthur Verheul, Floortje Jorna, Frank de Vries, Gaby Weekhout, Gerard Nelck, Irma Hollander, Jaap van Dis, Jeroen Kappelhof, Jolanda Strik, Marjolijn Seijsener, Mieke Ridder


Titus geen Shakespeare 

Een stuk van Gerardjan Rijnders, die in de jaren tachtig als regisseur van Toneelgroep Amsterdam de toneelwereld totaal veranderde met zijn improvisatie theater en zijn zelf geschreven collage teksten.

Titus geen Shakespeare is een confrontatie tussen het bloederigste stuk van Shakespeare, Titus Andronicus en teksten van de controversiële radiopresentator Alan Berg die op straat in Dallas bruusk werd vermoord. Terwijl het stuk uit 1988 stamt is het vandaag de dag weer super actueel omdat het maatschappelijke thema’s als racisme, vrijheid van meningsuiting en geweld in de maatschappij aan de kaak stelt. De taal van Rijnders samen met die van de grote bard Shakespeare tonen dat geweld en rassenhaat van alle tijden is maar geven dit stuk ook schoonheid en humor.

Kom kijken naar dertien prachtige acteurs die schakelen tussen iconische Shakespeare karakters en een bonte stoet bellers op de radio.

“Hallo, zegt u het maar, als u wat te zeggen hebt, de lijnen zijn open!!!”